شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Fri 22 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
منتخب دیگران چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۳۰:۲۵

تحلیل وال استریت ژورنال از اثرات تحریم نفتی ایران

باشگاه خبری فراساحل: نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که آمریکا و کشورهای غربی برای جبران کسری نفت ناشی از تحریم ایران باید از ذخایر راهبردی خود استفاده کنند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال با اشاره به هشدار وزارت خارجه آمریکا به کشورهای خریدار نفت از ایران برای قطع کامل واردات خود تا 4 نوامبر (13 آبان ماه)، به تبعات تحریم نفتی واشنگتن علیه تهران در بازار جهانی نفت پرداخت. این نشریه نوشت که تصمیم واشنگتن برای جلو انداختن ضرب الاجل قطع صادرات نفت ایران، تامین نیاز جهانی برای نفت را زودتر از آنچه انتظار می‌رفت با تهدید مواجه کرده است. با وجود کاهش صادرات نفت ایران پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، همچنان 2 درصد نیاز جهانی برای نفت را ایران تامین می‌کند که مقداری قابل توجه است.

براساس این گزارش، مقام‌‌‌‌های آمریکایی با رایزنی با کشورهای صادرکننده نفت همچون عربستان سعودی، خواستار افزایش تولید این کشورهای برای جبران کسری ناشی از تحریم ایران شده اند. اما بسیاری از این کشورها انتظار داشتند واشنگتن مهلت بیشتری به کشورهای واردکننده نفت از ایران بدهد تا منابع جایگزین را بررسی کنند. عربستان سعودی به همراه برخی کشورهای عضو اوپک و روسیه خواستار افزایش تولید نفت بودند اما افزایش تصویب شده نهایی چندان بالا نبود. مقدار توافق شده برای افزایش تولید نفت بر روی کاغذ یک میلیون بشکه در روز است اما تنها برخی کشورهای عضو این سازمان توانایی افزایش نفت را در حال حاضر دارند؛ به نظر برخی منابع آگاه از این موضوع، در چند ماه آینده تنها امکان افزایش 600 هزار بشکه برای این کشورها وجود دارد. به نوشته وال استریت ژورنال، عربستان تنها کشوری است که امکان افزایش قابل توجه تولید نفت را دارد و ریاض گفته است که ظرفیت تولید 12 میلیون بشکه در روز را دارد. عربستان ماه پیش 10 میلیون بشکه در روز تولید داشته و در ماه جاری میلادی این مقدار را به 10.6 میلیون بشکه در روز افزایش داده است.

اما مقام‌‌‌‌های منطقه خلیج فارس می‌گویند که عربستان با وجود داشتن ظرفیت تولید 12.5 میلیون بشکه در روز، این امکان را ندارد که تولید خود را برای مدت پایداری در این میزان نگاه دارد. همچنین مقام‌‌‌‌های سعودی گفتند که لازمه تولید بیش از 11 میلیون بشکه نفت در روز، استخراج نفت خام سنگین است که بسیاری از پالایشگاه‌‌‌‌ها امکان فراوری آن را ندارند. یک فرد آشنا به مسائل نفت منطقه گفت: ممکن است بر روی کاغذ بتوان اثبات کرد که این امر شدنی است، اما بر روی همان کاغذ، همیشه 10 درصد از ظرفیت تولید هر کشوری غیرفعال است. لذا این انتظار که عربستان سعودی بتواند این مقدار را تولید کرده و این تولید را به مدت 90 روز ثابت نگه دارد، انتظاری واقع بینانه نیست. همچنین نفت شیل آمریکا نیز با وجود آنکه در ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته، به دلیل تنگناهای زیرساختی مثل محدودیت نیروی انسانی و نبود خطوط لوله کافی، دست کم در کوتاه مدت احتمال حفظ رشد تولید آن وجود ندارد. وال استریت ژورنال در پایان گزارش خود نوشت که انتخاب دیگر برای ایالات متحده و کشورهای غربی برای جبران کسری ناشی از تحریم نفتی ایران، استفاده از ذخایر راهبردی آن‌‌‌‌ها است که معمولا به عنوان آخرین گزینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ذخیره راهبردی نفت در کشورهای صنعتی در ماه آوریل 1.6 میلیارد بشکه و در آمریکا 660 میلیون بشکه در ماه ژوئن بوده است.



  کد خبر : 5489
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :